menukaarten maken

Op 16 januari 2024

Menukaarten maken

Dus je wil graag een menukaart maken voor je klanten die niet alleen de buik doet rammelen maar er ook nog eens mooi uitziet? Geen probleem, wij helpen je hier natuurlijk bij. menukaarten maken is namelijk een mix van creativiteit en duidelijkheid. Gebruik duidelijke maar creatieve lettertypes om je menu weer te geven. Ook je eventuele afbeelding moeten duidelijk weergeven waar je als restaurant voor staat. Speel met witruimte en de combinatie van lettertype en foto's. Wanneer je twijfelt aan je eigen expertise, schakel dan een professionele ontwerper in. Hiermee zet je je bedrijf professioneel neer en weet je dat je menukaart als verlengstuk zichzelf verkoop!

Materialen voor menukaarten

Bij Printis hebben we de meeste papiersoorten van alle online aanbieders. Hierdoor kun je een mooie mix van materiaal en ontwerp samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een duurzame papiersoort zoals Paperwise of Rebello. Paperwise is een milieuvriendelijk ongebleekt karton met een zeer age milieu impact. Het heeft een wat bruinige kleur en is uitsekend recyclebaar. Probeer ook eens witte inkt op deze materiaalsoort. Rebello is een natuurwit en 100% gerecycled materiaal, het is gemaakt van 100% postconsumer gebruikt papier. Ook kun je voor onze andere papiersoorten kiezen. Kies voor de wat dikkere materiaalsoorten, van 250 gram, hierdoor heeft je menukaart wat body.

Bescherming van je menukaarten

Vaak krijgen wij de vraag of je je menukaart extra moet bescherming. Hierbij adviseren wij dan om deze te lamineren. We hebben hierbij de keuze uit:

  • Glanslaminaat
  • Matlaminaat
  • Softtouch laminaat
  • Krasvast laminaat

Kies hierbij wel voor tweezijdig lamineren want dit geeft de bescherming die je zoekt. Wil je een volledig waterbestendig materiaal dan kies je voor Synaps. Dit is een materiaalsoort die van kunststof is en met een natte doek kan worden afgenomen. Houdt er hierbij wel rekening mee dat wanneer je Synaps vouwt, dit een erg sterk materiaal is wat altijd wat "open' blijft staan.

Afwerking van je menukaarten

We kunnen je menukaarten op verschillende wijzes afwerken. Zo kunnen we rillen, vouwen, stansen, rondhoeken en nog veel meer. De meeste kaarten worden gerild en gevouwen. Hierdoor blijven ze mooi vlak liggen en heb je een functioneel geheel. LAlsje je kaarten een beetje apart wil maken dan kies je voor stansen. Met onze stansmachines kunnen we elke vorm produceren die je wenst.

En heb je createve ideeën of wil je even sparren, neem dan contact met ons op.


Kijk ook eens op onze andere horeca producten zoals bierviltjes, een geweldige manier om je merk extra aandacht te geven of leuk voor een feest.