Duurzaamheid en milieu

Bij Printis maken we voor het digitaal drukken gebruik van HP Indigo technieken. (ElectroInk-technologie) Een bewezen druktechniek die de hoogste standaard in de grafische industrie weet te halen. Deze drukpersen zijn CO2-neutraal geproduceerd en geven zo min mogelijk afval en gebruiken zo weinig mogelijk , uiteraard duurzame, energie. De HP Indigo digitale persen zijn ontworpen met het milieu in gedachten, rekening houdend met de volledige productlevenscyclus, supply chain en het einde van de levensduur. Daarom zijn HP Indigo-persen de juiste oplossing voor printbedrijven die zich inzetten voor het maximaliseren van de voordelen van digitaal drukken voor het milieu, inclusief het verminderen van verspilling en stroomverbruik per afgedrukte pagina. Het resultaat geeft tevens het grootste kleurenspectrum in promotioneel drukwerk weer. Brochure duurzaamheid HP Indigo

Uiteraard zijn we als Printis FSC-gecertificeerd, FSC-C164671. FSC® staat voor Forest Stewardship Council, de non-profit organisatie die verantwoord bosbeheer bevordert en stimuleert. Ons certificaat is een garantie dat ons papier uit bossen komt die verantwoord beheert worden conform de FSC® waarden.

Voor het offsetprocedé* maken we gebruiken van plantaardige inkten en drukken we zonder de toevoeging IPA (alchohol). Op onze website vind je uiteraard 100% gerecyclede papiersoorten en tevens papiersoorten voorzien van het FSC certificaat. Onze verpakkingsmaterialen zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

*Digitaal drukken op onze HP Indigo leidt tot een aanzienlijke vermindering van de afvalproductie ten opzichte van de traditionele offsetdrukken. Wij drukken just-in-time en exact het aantal wat besteld wordt, zo zijn er geen inschiet- en restmaterialen.


Duurzame papiersoorten

Duurzaam drukwerk bij Printis

Natural 100% gerecycled  Paperwise

PaperWise Earth Pact Natural, is milieuvriendelijk ongebleekt karton van 100% landbouwafval met een zeer lage milieu impact. Dit duurzame karton heeft een natuurlijk bruine kleur, is geschikt voor food en non-food toepassingen, is composteerbaar (EN-13432), voedselgeschikt (EC-1935/2004) en recyclebaar. De natuurlijke bruine kleur laat zich uitstekend full colour bedrukken in offset, flexo en digitaal.

100% gerecycled FSC  Rebello

Rebello is een natuurwit (off white) 100% gerecycled papier en karton. Gemaakt van 100% post-consumer gebruikt papier. Het is een eerste keus materiaal wanneer u duurzaam drukwerk wilt laten produceren. Veel mensen herkennen deze papiersoort qua kleur ook als het oude kladblokpapier.

Stone Paper

Stone paper bestaat voor 80% uit fijngemalen steen (Calcium Carbonaat) Hierdoor is het boomvrij en heeft het een zeer lage CO2 emissie. Er wordt geen water en bleekmiddelen gebruikt tijdens de productie van deze "papiersoort". Het is waterresistent en heeft een hoge scheurweerstand.