Hoe maak ik een flyer?

Op 13 januari 2022

In de volgende stappen leggen we uit hoe je je eigen unieke flyers kunt maken met Printis. Wij hebben vijf stappen gedefinieerd waarin je terug kunt vinden hoe je effectief bereik kunt creëeren voor je product, bedrijf of evenement.

Stap 1. Bepaal je doelgroep

Het bepalen van je doelgroep is erg belangrijk. Hiermee onderzoek je of je uiting het gewenste effect gaat krijgen. Je doelgroep zal open moeten staan voor het verkrijgen van informatie door middel van flyers. Vaak kan je deze doelgroep "triggeren" door een korting te geven of een speciale actie of product onder de aandacht brengen. Wil je een evenement promoten dan is het bepalen van je doelgroep belangrijk om te weten hoe je de flyer bij deze doelgroep terecht gaat krijgen. Bij ontvangst hiervan moet de wow-functie teweeg gebracht worden.

Stap 2. Bepaal wat je wil zeggen en welke informatie je over wil dragen

Onderzoek welke informatie je over wil brengen naar de mensen. Deze informatie moet interessant zijn voor de ontvanger waardoor je een goede indruk gaat achterlaten. Schrijf je teksten voordat je aan het ontwerpen gaat. Bedenk hierbij dat teveel informatie de aandacht verflauwd maar te weinig informatie de aandacht niet vast zal houden. De kunst is de juiste hoeveelheid informatie over te brengen zodat de ontvanger geïnteresseerd raakt in je product, dienst of evenement.

Stap 3. Bepaal de uitvoering en formaat van de flyer

Allereerst bepaal je nu de vorm van je flyer. Wil je bijvoorbeeld opvallen dan kun je ook kiezen voor ronde flyers. Door de ronde vorm zullen deze meer opvallen dan de standaard formaten. Deze standaard formaten zijn veelal A5 en A6 formaten. Mocht je teveel informatie hebben die je over wil brengen dan kan je uiteraard beter kiezen voor folders drukken. Je teksten en afbeeldingen moeten een mooi geheel gaan vormen op het gekozen formaat.

                                            

Stap 4. Bepaal je ontwerp en uitstraling

Nu komt het meest lastige element, het kiezen van je ontwerp. Een mooi creatief en functioneel ontwerp is een samenspel waar je goed over na moet denken. Mocht je hier geen ervaring mee hebben dan adviseren wij contact op te nemen met ontwerpers of reclamebureau's. Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag gaan. Ons advies is om vooral eerst veel rond te kijken en je stijl te bepalen. Hierna combineer je alle elementen van je huisstijl en de gewenste uitstraling.

Stap 5. Kies je gewenste papiersoort

Ook het kiezen van de juiste papiersoort kan erg lastig zijn. Wil je een glossy uitstraling of een matte uitstraling. Natuurlijk kan je ook kiezen voor één van onze duurzame opties. Kies bijvoorbeeld voor Paperwise of Rebello, beide 100% gerecyclede papiersoorten. Ook de dikte van het papier is van belang, een grammage van minimaal 250 gr/m2 geeft een mooie stevige flyer, zeker als je voor het formaat A5 kiest.

Stap 6. Bestel nu je flyers bij Printis!


Punten om nog aan te denken

  • denk goed na over je lettertype en lettergroote
  • centreer niet alle teksten en afbeelding, dit is te simpel
  • zorg voor afbeeldingen met een goede resolutie/scherpte
  • bestel voldoende flyers, je wil impact en onze flyers zijn relatief goedkoop

En heb je vragen over het opmaken van de juiste flyers, neem dan contact met ons op!