Duurzaam en verantwoord drukwerk

Op 02 februari 2021

                                                       

Als Printis willen wij een positieve invloed hebben op mens en maatschappij. De mensen die binnen ons bedrijf werkzaam zijn, zijn ons grootste goed. Wij investeren in een breed en divers personeelsbestand met de nadruk op diversiteit. Persoonlijke ontwikkeling speelt hierbij een grote rol. Ook geven wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mogelijkheden binnen onze productie-organisatie.

Energie en grondstoffen

Wij kiezen bewust voor printing on demand en just in time leveringen. Hiermee kiezen ervoor onze grondstoffen en energie, direct en zonder verlies, in te zetten door middel van digitaal drukken op o.a. HP Indigo drukpersen. Dit levert een ontzettend grote besparing op ten opzichte van de conventionele drukkerijen waarbij veel inschiet-verlies en overmatig gebruik van energie en grondstoffen wordt gehanteerd. Ook maken wij gebruik van 100% led-verlichting en uiteraard groene stroom. Onze HP Indigo drukpersen zijn CO2-neutraal geproduceerd en onderdelen worden veela hergebruikt.

  • gebruik van groene stroom
  • FSC-gecertificeerd
  • CO2-neutraal geproduceerde drukpersen
  • 100% led-verlichting
  • HP Indigo hardware recyclingprogramma
  • milieuvriendelijke inkten

Duurzame papiersoorten drukken we bij Printis veel. Ons online en offline assortiment is hierin erg groot. Realiseer je wel dat veel duurzame papiersoorten, zeer specifieke eigenschappen hebben bij het drukken en printen van bijvoorbeeld flyers. Veel papiersoorten hebben door het hergebruik van grondstoffen een ietwat offwhite uitstraling. Dit is geen definitie want er zijn zeker ook duurzame papiersoorten die wel degelijk een zeer witte uitstraling hebben. Kies bijvoorbeel voor het Stone Paper, een boomvrije papiersoort gemaakt van mineralen. Of kies het Paperwise, een milieuvriendelijke papiersoort gemaakt van landbouwafval.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben of een goede tip om Printis nog duurzamer en bewuster door het leven te laten gaan, neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord.